31 aug. 2013

Puppies kijken

Zoals beloofd het vervolg over 3 stuiterende kinderen moment graag puppies willen kijken.

Als er 3 stuiterballen voor je staan die in koor vragen of ze mogen gaan kijken probeer je ze eerst eens rustig te krijgen. Is het niet verstandig als je eerst gaat vragen aan degene die ze verzorgt of je mag kijken? En laten we eerst eens vragen wat de puppies kosten voordat we gaan zeggen of we er wel 1 nemen of niet.

Maar wat moet je als David dan zegt zeker mag je komen kijken je zult ze vast wel leuk vinden. De puppies kosten niks ik ben al blij als ik een thuis voor ze kan vinden.
Blijkt dat de moederhond een zwerfhond is geweest die in huis is genomen door een familie. Alleen op het moment dat ze drachtig was hebben ze haar weer op straat gezet en zijn ze vertrokken. De moeder heeft haar nest geworpen in de tuin van het huis dat achter dat van David staat. Zij kon de zorg voor de puppies niet meer volbrengen en stond ook niet meer toe dat ze konden drinken bij haar vandaar dat David al ruim 2 weken bezig was met voeden s'morgens en s'avonds.

Nou wij toch maar gaan kijken eerst ik met de kinderen leen bleef met Tank en Kaya beneden aan de poort wachten want dat was niet zo'n goed idee om ze mee naar boven te nemen. 1 Hondje was al gereserveerd deze zou naar Nederland gaan. Dus er waren nog 4 hondjes over waarvan 3 teefjes en 1 reu. Leen heeft ondertussen Tank en Kaya buiten aan het hek vast gemaakt zodat hij ook kan komen kijken. En zo wordt besloten dat we 1 hondje (een teefje) mee naar huis nemen. Die de naam Aslan krijgt. Aslan betekend in het Turks Leeuw en Koning. (Denk maar aan Aslan de leeuw uit The Chronicles of Narnia)Het is een kruising tussen een Labrador en een Rottweiler denken ze. Met Aslan in mijn shirt verstopt loop ik vooruit naar huis. In de hoop dat de moederhond mij niet kan traceren. Maar helaas gaat die vogel niet op. Zij blijft mij achtervolgen, iets wat natuurlijk ook logisch is. Thuis aangekomen laat ik onze nieuwe aanwinst zien aan mijn zwagers. Die schieten gelijk vol en Roy wilt ook gaan kijken. Waarop Leen samen met Roy nog eens terug loopt. De moederhond is niet weg te krijgen wat we ook proberen. Uiteindelijk provisorisch een riem gemaakt en Cheyenne is zo sterk dat zij haar wel weg gaat brengen. Op het moment dat Cheyenne weg loopt komen Leen en Roy aan gelopen. En wat blijkt. Roy kon niet kiezen en heeft 2 hondjes meegenomen waardoor er nog 1 alleen achter bleef. Leen vond dit zo zielig dus wat heeft hij gedaan hij heeft het laatste hondje meegenomen.
 Deze heeft de naam Zemzem gekregen. Zemzem betekend in het Turks heilig water uit Mekka. Dit is Zemzem 


Maar zo ga je wel van 2 honden naar 3 en uiteindelijk zijn het er 4!! En meer gaan het er ook niet worden. De moederhond is helemaal radeloos in zeg 2 uurtjes tijd is ze al haar puppies kwijt. Het hondje wat mee naar Nederland gaat is zolang ondergebracht bij een opvanggezin. Maar ondanks dat ze niet meer voor haar kroost zorgde blijft het zielig om mee te maken. Ze blijft de hele nacht bezig met terug komen maakt niet hoever je met haar weg liep. Zij was vaker nog sneller terug dan Leen. En de kinderen die waren dol blij met hun nieuwe hondjes.

Uiteindelijk hebben we s'morgens de dierenarts gebeld want die zou kosteloos de moederhond steriliseren zodat zij geen nest meer kan krijgen. Zodat hij haar kon komen halen want het was geen doen. Ze was niet weg te krijgen en als we de hondjes dan bij haar zetten moest ze er niets van hebben. 
Na de sterilisatie zou ze in een ander blok uitgezet worden om aan te sterken en dan zou het probleem verholpen zijn. Maar........
Wie staat 1 dag later waar aan de poort? Juist de moederhond. Ze is gesteriliseerd dat wel maar zo is zo creatief dat ze is ontsnapt en is terug gekomen. Dus weer de dierenarts gebeld en deze is haar weer komen halen en zou haar ver van ons vandaan uitzetten. (tot op vandaag heb ik haar niet meer gezien)

 


De 4 hondjes bij elkaar Aslan en Zemzem,  Carlos en Sindy.
Ondertussen is de dierenarts weer geweest. Ze zijn ondertussen gechipt en ook is er begonnen met het enten. En de kinderen? Die genieten in volle teugen van hun hondjes.

Gelukkig doen Tank en Kaya ook niet te moeilijk. Kaya vindt het wel best zolang ze haar maar met rust laten. En Tank? Die heeft zich ontpopt tot een ware adoptievader. Een betere kun je niet vinden :D.Voor nu weer even genoeg geschreven. Snel komen de andere pagina's er weer bij net zolang totdat we weer helemaal up to date zijn.

Voor nu een fijne avond allemaal en tot snel.

Heel veel liefs Nathalie
Een reactie posten