31 aug. 2013

De eerste weken

Zo we zijn aangekomen en druk bezig met de dozen uit te pakken. Wat een werk en dan ook nog met die warmte. Maar mij hoor je niet klagen hoor. Gewoon gedoseerd te werk gaan met tussen door een duik in het zwembad.

De kinderen zijn al flink verkleurd/verbrandt en bijna niet uit het zwembad te krijgen. Dus onder dwang in een T-shirt laten zwemmen en er zijn zelfs dagen dat ze overdag niet mogen zwemmen. Als ze niet uitkijken zijn ze straks ze verbrandt dat ze er ziek van worden. En maar blijven smeren met factor 50. Heb de timer van de telefoon al gezet op 40 minuten en steeds als deze afgaat moeten ze ingesmeerd worden.De dozen beginnen al te slinken, maar we zijn nog niet klaar.  De kleren van de kinderen liggen in de kast maar er zijn geen planken alleen een roede. Maar hangers hangen er ook niet in. Dus dan maar stapeltjes maken en zo in de kast leggen. De afvoer van de douche loopt niet af, sta je te douchen loopt je douchebak vol. Wat een ellende, maar het zal wel zo moeten gaan. We hebben er naar gekeken maar het is logisch want de afvoer loopt weer omhoog dus het water kan bijna niet weg.

Overal lopen mieren zelfs op de badkamer. Er zijn keren dat we  de vloer van de badkamer niet meer kunnen zien het is gewoon zwart van de mieren. Morgen toch maar eens gaan kijken voor iets van gif want dit wordt te gek.

Zit je s'avonds buiten wordt je haast geperforeerd door de muggen. Lek gestoken haalt het niet meer. Maar wie gaat binnen zitten met dit heerlijke weer. Wij niet. Gewoon in de aanslag met anti muggen troep en after bite, we laten ons niet kennen !!!!

Ondertussen zijn we te weten gekomen dat de huiseigenaar 4 dagen voor onze aankomst serieus heeft geprobeerd om het huis te verkopen. Ben blij dat, dat niet gelukt is want dan hadden we toch een serieus probleem gehad. Zie je het al voor je?? Midden in de nacht aankomen en dan op straat staan met je dozen. Geen prettig idee.
We hebben dan ook besloten om de dozen nog niet weg te doen maar zolang te bewaren wie weet.

Ook hebben we de eigenaar een mailtje gestuurd om hem te laten weten dat we zijn aangekomen. Aangeven dat we nog van alles aan het huis willen doen zoals de tuin opknappen, binnen en buiten verven, maar ja dat je dan wel zeker wilt weten dat je voor langere tijd kan blijven zitten. Ga geen geld ergens insteken als ik weet dat ik op korte termijn weer weg moet. Ook was er iets kapot aan de pomp van het zwembad dat gemaakt moest worden en dat had ik graag terug betaald gekregen.
Dit was tevens om te proberen wat voor antwoord wij terug kregen van hem. Als hij nou aangaf dat we hier 5 jaar konden wonen hadden we tenminste wat op papier staan.
Het antwoord wat we kregen op deze mail was dat we voor 1 jaar gehuurd hadden en dat we daarna bekeken of we verder gingen en als hij weer in Turkije was dan kregen we het geld wat we hadden voor geschoten weer terug. Niet echt iets waar je wat mee kunt dus dan gaan we voorlopig eens niet te veel doen.

De elektra rekening was gekomen. Wel erg veel geld voor anderhalve week. Maar er stond ook nog een bedrag open. En die moest ook betaald worden anders werden we afgesloten. Tja en nu????

Zo verder gaat het allemaal goed met ons de kinderen beginnen een beetje hun draai te vinden en te wennen aan de temperaturen alleen ze zijn s'morgens zo vroeg wakker. Vooral Lyonne die is meestal al tegen 6.30 wakker pfff met als gevolg dat ze ergens tegen etenstijd meestal in slaap valt. Is te verwachten maar handig is anders.
Omdat de trap nog niet klaar is (hier hebben ze 2,5 maand de tijd voor gehad) slapen de kinderen bij elkaar op 1 kamer Lyonne slaapt op een campingmatje dat we hadden meegenomen voor je weet het maar nooit :) gelukkig dat ik af en toe van die idee├źn heb.

En daar in een keer staat de eigenaar aan de deur. Het is al donker maar dat is het al vanaf 20.00/20.30 uur dus :) Eerst konden we niet zien wie het was want de verlichting in het pad doet het niet niet dus bij ons is donker ook echt donker. Hij kwam even kijken hoe het ging. Oh ook fijn als we dat weten van te voren. Hij vond het raar dat we nog niet aan het huis en de tuin waren begonnen. Hallo zeg we zijn hier net 2 weken en we zijn nog bezig met uitpakken en inruimen. Aangezien hij ons overviel met zijn bezoek en de kinderen net naar bed gingen verder geen aandacht aan besteed tot hij aan de poort staat. Hallo wacht eens even we hebben een elektra rekening gekregen maar dat kan nooit allemaal van ons zijn. Er staat ook nog een rekening open. Nou zegt hij stuur maar een mailtje met de rekening en als ik dan weer in Engeland ben dan kijk ik het na. En weg was hij.........

Gelijk na zijn vertrek hebben we een mail gestuurd. Want ondertussen had ik eraan gedacht dat ik hem niet had kunnen vragen voor het geld wat we nog te goed hadden. Balen zeg bah bah.
Leen is de volgende morgen de elektra rekening gaan betalen iets wat we niet langer konden uitstellen. Bij het betalen krijg je een specificatie mee en wat blijkt er staan nog rekeningen open van November 2012 en April 2013 en toen waren wij er niet. Dat geld ik terug hebben. Dus weer een mail nu met de specificaties erbij. Denk je dat we een reactie kregen. NOPE wat een vent die Pakistaan.

Laten we eerlijk zijn als je net bent verhuisd kun je al het geld gebruiken toch?? Of zie ik dat dan verkeerd??

Ondertussen gaan we vrolijk verder. S'morgens samen ontbijten buiten wat is dat een luxe als je er over na gaat denken. Niet dat ik een ontbijter ben maar de rest wel. Dus stee vast elke morgen brood halen aan de overkant bij het Azura park. En dan tafel dekken en samen ontbijten.Ondertussen zijn we ruim 2 weken hier. 
En hebben we een begin gemaakt in onze moestuin in wording. Wat een werk is dat geweest. De grond wat berg grond is, is zo hard dat je het eerst zeiknat moet maken, het water moet laten intrekken en daarna sta je nog blaren te kweken. Maar na een paar dagen ploeg en schopwerk is het resultaat er.


  


Dus ik zou zeggen laat de zon maar komen. We hebben: bieslook, peterselie, koriander, dille, radijs, komkommer, augurk, munt, bonen, peulen, erwten, rode bieten, eikenbladsla, lollo rossa, lollo bianco, veldsla, en 2 soorten meloen.

Als we s'avonds de honden gaan uitlaten besluiten we om naast David te lopen. David is degene die ons in Maart heeft geholpen met het regelen van de school. Hij woont aan de overkant van de straat en we zouden ons even laten zien als we er waren om samen koffie te drinken.

Maar we zijn zo druk bezig geweest en ik wou zo graag van die dozen af dat het er nog niet van gekomen was tot vandaag.  Dus met de honden richting David om even hallo te zeggen. Deze komt net aan lopen hij kwam net terug van het voeren van de puppies. Juist je kunt het al raden 3 stuiterballen die tegelijk roepen "Ohhhhh puppies wat lief. Mogen we ze zien. Mogen we een puppie"  


Wil je weten hoe het verder gaat.....

Lees dan door op de volgende pagina :)Een reactie posten