14 sep. 2013

Lyonne naar school

Ook al is het nu zaterdag en geniet iedereen van zijn weekend. Hier heb ik een klein meisje lopen die niets liever wilt dan naar school gaan.
Afgelopen donderdag mocht ze voor het eerst gaan en ook nog als eerste.
Omdat Lyonne a.s. dinsdag pas 5 jaar wordt gaat ze eerst naar de voorbereidings school. Je zou het kunnen vergelijken met de kleuterklas in Nederland.

 


Haar klas start om 9.00 dus thuis om 8.00 aan gelopen. We wisten immers nog niet hoelang we erover zouden lopen met Lyonne. Na een kleine 25 minuten lopen aangekomen op school. We waren dus veel te vroeg dus wat doe je dan? Juist wachten. Haar juf kwam wat later dus om 9.15 nam de juf haar mee naar binnen. Netjes bij de deur de schoenen uit doen. Ik had al zoiets verwacht dus had haar slippertjes in de tas zitten. Slippertjes aan en weg was ze. Het zou tot 12.00 zijn maar bleek te zijn verandert naar 11.00.

Samen met Leen het eind weer terug gelopen. Laten we duidelijk zijn omlaag is goed te doen maar omhoog wordt een ander verhaal. Vooral het laatste stukje is erg stijl. (Even als voorbeeld een auto rijdt hier in de 2 versnelling de berg op. Met een beetje geluk haalt hij zijn 3e versnelling)

Goed en wel een half uur thuis geweest toen we weer omlaag konden gaan om haar op te halen. Helaas ben ik een langzame koffie drinker en had mijn koffie nog niet op vandaar dat Leen samen met Cheyenne en Jayden naar beneden is gelopen. Ik ben dus thuis gebleven :).

Ondertussen gezorgd dat er een pan soep klaar stond voor als ze thuis kwamen. Maar het duurde allemaal wat langer en wat bleek ze zijn niet om 11.00 gestopt maar om 11.30.

Lyonne was door het dolle heen ze had het zo naar haar zin gehad. Gelukkig maar altijd fijn als ze het leuk vinden. Maar nou moet ik wel zeggen dat ze alle 3 altijd graag naar school zijn gegaan.

Het was alleen dat Lyonne de juf niet kon verstaan en anders om. Tja het zij zo is nu even niet anders. Of ze geen Engels sprak. Hallo mensen ze is 4 en wordt bijna 5. Hier gaan ze ervan uit dat alle buitenlanders Engels spreken. Maar dat taal probleem zal wel goed komen. Uiteindelijk heeft ze gedaan wat de juf vroeg en ook fijn gespeeld met de andere kinderen.

Ook gelijk een lijstje meegekregen van wat nog moest worden aangeschaft. Dit ook maar gelijk gehaald, in de winkel gaven ze aan dat we alles moesten labelen met haar naam zelfs de kleurpotloden. Dus ook maar gelijk alles gelabeld.Ook werd er door gegeven dat vanaf maandag de schooltijd verandert. Dan is het de bedoeling dat ze van 11.30 tot 16.30 naar school gaat. Wat een rare tijden maar ja....

Tja en onze schoolganger is ondertussen Doornroosje aan het spelen. Ze was toch wel moe.


Vrijdag weer een dag en gelijk alle spullen meegenomen dan hebben we dat ook weer gehad. En weet ik zeker dat de klei ook goed aankomt. Want dat was toch wel erg aantrekkelijk 2 van die mooie gekleurde potjes klei in huis hebben en er niet aan mogen komen.

En dus vandaag is het zaterdag en zijn er geen wekkers gezet. De kinderen zijn ondertussen al wakker en zitten samen een film te kijken als Lyonne komt aanlopen. Mama ik wil aankleden want ik wil naar school. Helaas Lyonne vandaag en morgen is weekend en is er geen school. Maandag mag je weer gaan.

En ondertussen gaan wij ons op maken voor de volgende 2 die maandag eindelijk naar school kunnen. Cheyenne vindt het wel wat akelig en spannend. Ook wel te begrijpen maar dat zal wel goed komen.
Maandag om 6.50 begint Cheyenne eerst boeken ophalen en dan gelijk beginnen tot 12.00. En Jayden begint rond 12.30 tot 17.30 ongeveer. Ook eerst boeken halen en dan gelijk aan de slag. Ook van hun zullen we een lijstje krijgen met wat ze nodig hebben dus ben benieuwd wat daar op staat.

Maar het allerbelangrijkste is dat we maandagmorgen de schooltaxi geregeld krijgen want anders blijven we op en neer aan het lopen en daar wordt je niet blij van. Hebben eens even zitten kijken wat dan het makkelijkste zou zijn. Om 6.20 met Cheyenne omlaag, weer terug omhoog. Om 11.00 Met Lyonne en Jayden omlaag. Lyonne naar school wachten op Cheyenne en dan wachten tot Jayden kan beginnen om 12.30. Dan met Cheyenne terug omhoog. Om 16.00 omlaag on Lyonne op te halen en dan maar blijven wachten tot Jayden klaar is. Anders zijn we net boven als we weer naar beneden moeten.
Lopen is niet erg maar je wilt ook wat kunnen doen en zo wordt dat erg moeilijk.

Maar ik hou jullie op de hoogte.

Voor vandaag een fijne zaterdag en geniet van jullie weekend.

Liefs Nathalie

Geen opmerkingen: