Hallo allemaal,
Daar ben ik weer. Na een paar dagen hard werken, feestvieren en natuurlijk opruimen heb ik nu de tijd om jullie te vertellen hoe het is geweest.
Afgelopen vrijdag bij onze goede vriend en leraar Karel van Erve van Kookstudio Thorn 13 lange uurtjes doorgebracht in de keuken om al onze Turkse hapjes klaar te maken.
De voorwaarde was wel dat we alles zelf zouden maken, natuurlijk geen probleem voor een stelletje kookgekken als wij :) .
S'morgens vroeg zijn Leen en Karel begonnen met het zetten van het deeg voor alle broden en het gebak. In totaal 35 kilo bloem verwerkt niet meer normaal zoveel. Ondertussen ben ik begonnen met het vlees en de groenten. Ondertussen kwam ook de versterking aan Bianca, Remzi en Guichelle hebben ons gelukkig een paar uurtjes kunnen helpen want anders was het echt niet te doen geweest.
Zal jullie even laten mee genieten van die dag kijk hier onder maar naar een paar foto,s
 |
Bianca, Remzi en Guichelle druk aan het werk met het schoonmaken van alle paprika's , pepers en het snijden van het vlees |
 |
Het deeg voor onze Kebab broodjes |
 |
Deeg voor de Gözleme |
 |
De Kaidaifi voor de Kaidaifi Muhallebi |
 |
Deeg voor de Lamachun rijst ondertussen de kom uit door de warmte |
 |
Het werk overleg tussen Karel en Leen |
 |
Ja en daar gaat het deeg dan, en het bleef maar door gaan |
 |
Samen ballen draaien voor de Köfte |
 |
En nog meer draaien |
 |
De ingrediënten voor de Kadın Budu Koftesi (Vrouwendijen) |
 |
Een deel van het brood en de sinaasappelbollen is al klaar |
 |
Karel druk aan het werk om de Kebab broodjes te maken |
 |
Snelle controle of het goed gaat |
 |
Dat ziet er toch lekker uit die limoenbollen |
 |
Bianca en Guichelle zijn Icli Köfte aan het maken |
 |
Germ het waren heel wat Kebab broodjes |
Na heel wat groenten te hebben schoongemaakt, 20 kilo vlees te hebben verwerkt. Veel deeg te hebben verwerkt en uitgerold konden we om klokslag 22.30 uur zeggen KLAAR. Gelukkig maar want de vermoeidheid begon toe te slaan.
Na 13 uur hadden we het volgende klaar:
- Acili ezme (pittge dip)
- Baklava
- Cigara Boregi
- Gözleme
- Halka
- Icli kofte
- Kadayifi Muhallebi
- Kadın Budu Koftesi
- Koffiebroodjes
- Köfte balletjes
- Komkommer salade met yoghurt
- Lamachun
- Limoenbollen
- Manti salade
- Simit
- Sinaasappelbollen
- Tomaten-Komkommersalade
- Tulumba
- Yoghurtcake
- 4 soorten Feta creams (rode paprika, rode peper, komkommer en zwarte olijven)
 |
Vers gebakken Kebab broodjes |
Toen nog alles naar de locatie brengen om het daar koel te zetten.
Moet je eerlijk bekennen dat we totaal afgebrand waren toen we eenmaal thuis waren.
Maar het resultaat mocht er zeker zijn.
Ben je benieuwd hoe ons feestje was dan mag je verder lezen bij "het Tot Ziens feest" of wil je op de hoogte blijven van onze ervaringen meld je dan aan dan krijg je een mail zodra we iets nieuws te melden hebben.
En anders fijne avond nog
Liefs Nathalie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten